Uppfödningen


Mer om mina katter kan ni läsa om under 'Katterna' i menyn.

Uppfödningen bedrivs i en liten skala i hemmamiljö. Under hösten 2020 flyttade vi från Linköping och bor numera i en lägenhet i Ulricehamn. 

Alla mina katter säljs enligt SVERAK's riktlinjer när de är 12 veckor gamla.

Är du intresserad av en kattunge eller mina villkor vid försäljning, gå in under rubriken 'Kattungar' i menyn eller skicka ett mejl vi kontaktformuläret på första sidan, övriga kontaktuppgifter hittar ni menyn under 'Kontakt'.

Edman's Ragdolls

Edman's ragdoll startades våren 2017 i samband med att jag köpte in min första ragdoll. En liten brun mitted hona vid namn Bunnpärlans Kiara. Jag hade sen tidigare katten Sessan men hade alltid velat ha en ragdoll så länge jag kan minnas. 

Jag har alltid varit intresserad av avel och tyckt att det verkat väldigt intressant med allt vad genetik och avelsarbete innebär. Därför tänkte jag att detta är något som jag skulle vilja testa på och efter mycket läsning och informationssökande bestämde jag mig i samband med att jag letade efter min första ragdoll för att också söka stamnamn. 

Så sagt och gjort, i februari fick jag mitt besked om att mitt stamnamn blivit godkänt och bara någon vecka senare betalade jag handpengingen på Kiara, eller Kira som hon kallas här hemma.

Under våren 2020 så bestämde jag mig för att ta min uppfödning till nästa nivå och gjorde därför provet för att bli diplomerad uppfödare hos SVERAK. 

Skapa din hemsida gratis!