Princess Consuela

Princess Consuela

Sessan som hon kallas till vardags är min första alldeles egna katt. Då jag haft katt hela mitt liv så kändes det väldigt tomt utan en katt när jag flyttade till Linköping för att börja plugga. När jag sedan hittade Sessan i ett facebookinlägg så slog jag till. 

Sessan är en korsning mellan 50% norsk skogkatt och 50% okänd. Hon är född den 31 mars 2016. Hon är en kastrat och dessvärre så är hon väldigt känslig i magen och behöver äta foder som innehåller väldigt lite spannmål. Hon har också problem med patella luxation i sina bakben men det är inget som hindrar henne från att vara en riktigt busa som älskar att klättra. 

Sessan är en riktigt mammagris till katt. Hon skiftar ganska mycket mellan att vara superduper gosig och att bara vilja vara i fred och sova under mattes säng. 

Obligatoriska delar i Sessans dag är att springa in och gosa med matte direkt när mattes väckarklocka ringer, springa och hälsa på matte när hon kommer hem, gärna direkt i dörren och slänga sig på mattes skor. 

Sessans favoriter är dreamies kattgodis, att sitta på bordet på balkongen och njuta av solen samt att sova på skor, det är väldigt mysigt. 

Sessan är en väldigt samrt och männsikokär katt med stor personlighet. Trots att hon är dyrkad av lillasyster Kira så är hon inte superförtjust i andra katter.

Sommaren 2017 blev Sessan väldigt dålig av vad som senare visade sig vara coronaviruset och den efterföljande sjukdomen FIP. Sessan somnade in den 7 augusti 2017. 

Skapa din hemsida gratis!